Proizvodi
Nazad na proizvode

Radni prostor kao inspiracija

Možda vam rad, ili učenje na ležaju zvuči primamljivo, ali je pitanje koliko ćete ostati fokusirani na ono čime se bavite. Velike su šanse da će vam se brzo prispavati, ili ćete poželeti da posao zamenite gledanjem nekog filma recimo...

Kako biste izbegli takav scenarijo, pametnije je da deo svog životnog prostora pretvotite u radni i sebi obezbedite uslove za maksimalnu kreativnost i produktivnost.

Zvezda svakog radnog kutka je radni sto. Prvi primer smo zato napravili sa stolom ARHIMED,  koiji ima i deo za odlaganje sastavljen od otvorene police i tri fioke, podesiv pod ugolom od 90 i 180 stepeni u dve pozicije. To je posebno prakticno ukoliko ovaj sto želite da pozicionirate u nekom uglu ili, kao u našem primeru, napravite vizuelnu pregradu od ostatka prostora. Tako postavljen ima širinu od 137 cm i dubinu od 101. Znači da će zauzeti relativno malu površinu, a sa pomenutim segmentom i još jednom policom ispod cele radne površine, pružiće više nego dovoljno mesta za sve što vam je neophodno za rad.

Ukoliko vam ipak zatreba još, možete da ARHIMEDU priključite vitrinu UMBRIA POP. Ovde je prostor vertikalno korišćen, pa ni ona neće zauzeti mnogo mesta, a opet ce svojim zatvorenim i otvorenim delom obezbediti zavidan prostor za odlaganje.

Da bismo ovaj kutak učinili manje kancelarijskim dodali smo i zidnu policu UMBRIA ZP za postavljanje dekoracije, motivacionih poruka, predmeta i slika koje vam znace i koje će vas oraspoložiti. Tako će vam rad lakše pasti.

Naše dizajnerke predlažu da dekor sivog hrasta postavite ispred tapete sa geometrijskim motivima. Mi smo se opredelili za svevremene pruge. Na ovaj način smo prostor dobija dodatnu dinamiku, iako koloritno ostajemo svedeni.

Naravno, ne treba zanemariti psihološki uticaj boja. U ovom primeru za zidove smo odaberali neutralne tonove, ali smo se poigrali plavim detaljima i dodali biljke koje u prostor unose svežinu.

Ukoliko ste raspoloženiji za nežniji, svetliji i elegantniji radni prostor, predlažemo da birate belu. Naše dizajnerke odlučile su se za sto ELAN u kombinaciji sivog hrasta i bele lak folije, koja radnom prostoru daje notu glamura. Za mir i odvajanje od ostatka prostorije postavili smo našu MAURO policu. Biće dovoljna da vas distancira, a da pri tome i dalje možete da kontrolisete situaciju u drugom delu sobe, ako je to potrebno.

Pored fizičke barijere i samom bojom ćete ovaj deo odvojiti od dnevnog boravka. Za dekoraciju obavezno koristite i metalne predmete, kako biste naglasili luksuznu notu vašeg radnog prostora. Metal se može pojaviti i na stolici, koja bi takođe trebalo da bude bela. A dozvoljeno je i postavljanje ogledala. Birajući svetlo sivi ton i ženstvene elemente stvarićete prijatnu, udobnu i glamuroznu radnu okolinu.

Potpumo drugačiji ambijent kreirali smo koristeći elemente kolekcije SARDINIA. Za pozadinu smo odabrali tapet u dekoru crne opeke, koji doprinosi rustičnom izgledu. A glavnu temu industrijskog stila nosi nameštaj u dekoru artisan hrasta sa detaljima od crnog metala. Sto SARDINIA smo uparili sa stolicom KRIS koji odgovara zadatom „look“u.

Vitrina i ovde ima višestrugu ulogu. Za odlaganje, dekoraciju i povezivanje sa dnevnim boravkom.

Dekoracija treba da prati industrijski stil. Koristimo predmete sa karakterom-figure, metalne elemente, keramiku... Boje su jesenje: žuta, narandžasta, braon i zelena.

Istu kombinaciju nameštaja možete postaviti i na zid u zelenoj boji, koja će u prostor doneti osveženje, a da pri tome ostajemo i u jesenjem trendu.

Dekoraciju smo dopunili zlatnim tonovima, koji su već neko vreme prisutni ne samo u dekoraciji, već i rasveti, tapetama, a savršeno izgledaju na zelenoj pozadini i idealno se slažu uz dekor artisan hrasta.

Moderano i autentično okruženje poput ovog sigurno će uticati na vas i vaš radni potencijal. A upravo to i jeste suština svakog radnog prostora.

Svega nekoliko kvadrata dovoljno je da kreiramo prijatno i funkcionalno radno okruženje. Odaberite stil koji vam najvise odgovara i napravite svoje idealno mesto za rad.

Za nove predloge zapratite naš YouTube kanal i vidimo se u novom vlogu!

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Fotelje sa stilom - Više od udobnosti

Fotelje sa stilom - Više od udobnosti

U zavisnosti od toga da li birate moderno dizajnirane ili klasične…
Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se